Flaptekst

Brainstormen is met afstand de meest gebruikte techniek om nieuwe ideeën te genereren en creativiteit binnen een organisatie los te krijgen. Dit boek tilt het instrument naar een hoger plan: brainstormen wordt onderdeel van een vernieuwingsproces. 

 

Het onderwerp maakt niet uit: nieuwe producten, nieuwe diensten, verbeteringen van een proces, vinden van nieuwe (wetenschappelijke) methodes, marketingconcepten, klantbenadering, oplossen van een specifiek probleem of een algemene verkenning. In elk van deze gevallen is een brainstorm een zeer geschikt middel zijn om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen.

Dit boek biedt zowel opdrachtgevers als deelnemers aan brainstormsessies handvatten om een succesvolle brainstorm te organiseren en helpt om de resultaten ook echt in de praktijk toe te passen. Maar vooral biedt het de brainstormbegeleider alles om zich (verder) te bekwamen in het professioneel begeleiden van een brainstorm. Met dit boek in de hand kan iedereen zelf aan de slag met brainstorms.

 

Met praktijktips van veertig professionele brainstormbegeleiders.

 

Wichert van Engelen is innovatiemanager bij Het Lampje Linksonder. Tot voor kort was hij directeur Innovatie van ING. Hij is auteur van Blauw Bloed over de opkomst en ondergang van de Postbank en van Ideeën Genoeg over slagvaardig innoveren in de dienstverlenende sector.
     

Voorwoord

Hoe vaak hoor je niet iemand verzuchten dat al die brainstorms alleen maar leiden tot lange lijsten met steeds maar weer dezelfde belegen voorstellen? Of, bijna nog erger, dat het wel leuk is die brainstorms, maar ‘er wordt toch nooit wat gedaan met de resultaten’.        Lees meer . . .

 

Indeling

Dit boek behandelt naast heel veel brainstormtechnieken, de stappen voorafgaand aan een brainstorm, het werken met groepen, het programma van een brainstorm en technieken om verankering van het resultaat te borgen.                                                          Lees meer . . .

 

Bestellen

Brainstormen met resultaat is te verkrijgen bij elke goede boekhandel of direct via Managementboek.nl

ISBN-13: 9789043018159

€ 24,95 (tot 1 juni met € 5,- voor-intekenkorting: € 19,95)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkjes »

Heel veel handige linkjes voor het brainstormen en om de creativiteit te verhogen

 

 

Een helpende hand bij

het innoveren »

Zet specialistische kennis en ervaring in om u te helpen bij het opzetten en optimaliseren van uw innovatie.

 

 

CRASH - brainstorm »

Het razendsnelle middel om de innovatiekracht van uw organisatie te verhogen.